Serniczki z jagodami polecają się na śniadanie lub drugie śniadanie do pracy
W porcji około 44 g białka, 430 kcal
Składniki na 1 porcję:
2 jaja kurze
130 gramów sera twarogowego chudego
15 gramów mąki orkiszowej pełnoziarnistej
15 gramów mąki migdałowej
2 łyżki borówek/jagód mrożonych lub świeżych
słodzik (u mnie 2 łyżki ksylitolu)
Sposób przygotowania:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.Twaróg miksujemy z żółtkami. Pianę z białek ubijamy na sztywno. Do masy dodajemy mąkę, mielone migdały, szczyptę soli, słodzik i ponownie miksujemy. Delikatnie mieszamy z pianą z białek. Masę wlewamy do foremek/papilotek. Wierzch dekorujemy owocami. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut.
Najnowsze komentarze