Sałatka z ciecierzycą, jajkiem sadzonym i granatem
12 grudnia 2022
Przepis na kolorową sałatkę w stylu low carb (z ograniczoną ilością węglowodanów)
Sytość na kilka godzin zapewniona z uwagi na sporą dawkę białka oraz tłuszczu Idealna na śniadanie lub szybki obiad Szczególnie dla osób, które mają podwyższony cukier i insulinę.
Składniki:
garść roszponki
40 gramów awokado
10 gramów suszonych pomidorów
80 gramów ciecierzycy z puszki
20 gramów pestek granatu
2 jaja sadzone
2 łyżki sosu
sól, pieprz
Przygotowanie:
Zieleninę myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy, układamy na talerzu. Dodajemy pokrojone awokado, pomidory suszone, odsączoną z zalewy cieciorkę i polewamy sosem. Układamy jaja sadzone i posypujemy granatem.
Sos miodowo-musztardowy
(Kilka porcji)
100 ml oliwy
1 średni ząbek czosnku
50 gramów musztardy sarepskiej
50 gramów miodu
sok z połówki cytryny
Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w słoiczku i mieszamy. Przechowujemy w lodówce.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności
Najnowsze komentarze