Przepis na kolorową sałatkę w stylu low carb (z ograniczoną ilością węglowodanów) ?
 
Sytość na kilka godzin zapewniona z uwagi na sporą dawkę białka oraz tłuszczu ? Idealna na śniadanie lub szybki obiad ? Szczególnie dla osób, które mają podwyższony cukier i insulinę.
Składniki:
▪️garść roszponki
▪️40 gramów awokado
▪️10 gramów suszonych pomidorów
▪️80 gramów ciecierzycy z puszki
▪️20 gramów pestek granatu
▪️2 jaja sadzone
▪️2 łyżki sosu
▪️sól, pieprz
Przygotowanie:
Zieleninę myjemy pod bieżącą wodą, osuszamy, układamy na talerzu. Dodajemy pokrojone awokado, pomidory suszone, odsączoną z zalewy cieciorkę i polewamy sosem. Układamy jaja sadzone i posypujemy granatem.
 
Sos miodowo-musztardowy
(Kilka porcji)
▪️100 ml oliwy
▪️1 średni ząbek czosnku
▪️50 gramów musztardy sarepskiej
▪️50 gramów miodu
▪️sok z połówki cytryny
Przygotowanie: Wszystkie składniki umieszczamy w słoiczku i mieszamy. Przechowujemy w lodówce.
 
Smacznego 🙂